Întrebări frecvente la alegerea ferestrelor de mansardă SCHINDLER

Ferestre din profile de lemn sau din profile PVC?

 • Execuția fără erori a ferestrelor de mansardă din profile de lemn afișează frumusețea naturală a lemnului în zona de living în care petrecem cel mai mult timp în căminul nostru.
 • Cu toate acestea în timp trebuie să ne așteptăm că din cauza radiațiilor UV, lemnul să capete nuanțe mai închise. Astfel în funcție de necesități la un moment dat stratul de finisaj (lac sau vopsea) va trebui reînnoit.
 • Ferestrele de mansardă din PVC sunt ideale pentru încăperile cu umiditate ridicată, bucătării, băi, spălătorii, casa scărilor, sau spațiile în care nu se pot amplasa corpuri de încălzit, deoarece sunt rezistente la condens și picăturile de apă, nu necesită inteținere specială, nu trebuie refinisate sau revopsite.

De ce să alegem vitrajele izolante G31 cu trei foi de sticlă?

 • Asupra capabilității de izolare termică a ferestrei o influență decisivă are vitrajul izolant încorporat. Pachetul de vitraj izolant G31 (cu trei foi de sticlă) îmbunătațeste capacitatea de izolare termică cu peste 20% față de pachetul de vitraj G2 (cu două foi de sticlă).
 • Alte soluții pentru îmbunătățirea capacității de izolare termică (kitul de termoizolare suplimentar HKR,  gazul inert argon)  conduc la rezultate de plus 7-10% îmbunătățire.
 • În perioada de iarnă când temperaturile exterioare sunt foarte scăzute, temperatura pe fața  interioară a pachetului de geam izolant cu trei foi de sticlă (G31) poate fi mai mare chiar cu 10-15 ° C in comparație cu geamul cu două foi de sticlă (G2), aceasta reducând considerabil posibilitatea apariției condensului.

Ce este distanța adecvată (optimă) dintre căpriori?

 • Prin distanța dintre căpriori înțelegem distanța dintre fețele interioare ale doi căpriori montate consecutiv.
  distanta capriori pt ferestre de mansarda
 • Distanța optimă dintre căpriori se consideră distanța egală cu valoarea dimensiunii externe a tocului de fereastră +2 cm
  distanta intre capriori
 • Distanța minimă dintre căpriori

  Deoarece tocul ferestrei de mansardă nu se montează între căpriori, ci deasupra lor, distanța minimă dintre căpriori poate fi mai mică cu 3 cm în comparație cu dimensiunea externă a tocului ferestrei. În acest caz încă mai este posibil realizarea îmbinării plăcilor de gipscarton utilizate la finisarea interioară a suprafețelor, în canelurile create în tocul ferestrei.


  distanta capriori
 • Distanța dintre căpriori în cazul montajului kitului de termoizolare suplimentar HKR.

  Dimensiunea părții kitului de termoizolare suplimantar HKR ce vine montat între căpriori este egală cu dimeniunea exterioară a tocului ferestrei. Astfel distanța minimă dintre căpriori trebuie să fie egală cu dimensiunea exterioară a tocului ferestrei + 2 cm.
  Partea kitului de termoizolare suplimentar HKR care mărește dimensiunea exterioară a ferestrei este poziționat deasupra căpriorilor, deci dimensiunea externă mărită vom lua în considerare numai la poziționarea șipcilor și a contrașipciilor aferente.